Κομμένο το τσιγάρο και για τους αστυνομικούς - Τι λέει έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ θα παρεμβαίνει σε καταγγελίες πολιτών για το παράνομο κάπνισμα, όμως οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν, με τη σειρά τους, την Αστυνομία γιατί οι ένστολοι καπνίζουν στα αστυνομικά τμήματα, στις σκοπιές ή ακόμη και μέσα στα περιπολικά!

Αυτό ανακύπτει από έγγραφο που συντάχθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2019 από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και το οποίο αναφέρεται στα… μέτρα που μπορεί να λάβουν κι οι πολίτες εναντίον των αστυνομικών στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Με απαίτηση από τη Λεωφόρο Κατεχάκη θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να μην εμφανισθεί καπνιστής αστυνομικός σε καμιά δραστηριότητα της Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη ελέγχου θα έχουν οι διοικητές των υπηρεσιών. Ειδική, μάλιστα, μνεία γίνεται στο ότι είναι συνυπεύθυνοι σε περίπτωση που καπνίζει κάποιος αστυνομικός στην υπηρεσία τους, ενώ κι οι ίδιοι θα έχουν «αυξημένες πειθαρχικές ευθύνες».

Ετσι οι διοικητές κρίσιμων υπηρεσιών εκτός της καταδίωξης των κακοποιών θα έχουν την ευθύνη να κυνηγούν και τα «φουγάρα» συναδέλφους τους.

Κι ίσως το πιο ενδεικτικό είναι ότι αν κάποιος πολίτης ύποπτος για την τέλεση αδικήματος ανακρίνεται μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία αν εντοπίσει κάποιον ένστολο να καπνίζει στα πέριξ και να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία!

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» «δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο αστυνομικό προσωπικό, στους συνοριοφύλακες (σ.σ. ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα;) και στους ειδικούς φρουρούς καθώς και στο πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κανέναν χώρο εργασίας (κτίρια υπηρεσιών, χώρους εκτέλεσης υπηρεσιών σκοπών, οχήματα μεταφοράς προσωπικού ή εκτέλεσης υπηρεσιακών καθηκόντων κ.λπ).

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Είσαι αστυνομικός... θεριακλής; Θα πληρώνεις κι εσύ πρόστιμο | tanea.gr

Προτεινόμενα για εσάς