Στους 18.853, οι άνθρωποι που ζουν σήμερα στην Μόρια - 2.793 νέες αφίξεις στο β. Αιγαίο σε μία εβδομάδα

Συνολικά 2.793 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε μια εβδομάδα, από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα με πλαστικές βάρκες αποβιβάστηκαν σε ακτές και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, 1.615 άτομα στη Λέσβο, 548 στη Χίο και 630 στη Σάμο, ενώ τη Δευτέρα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν κατεγράφησαν αφίξεις

Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου οι βροχοπτώσεις δεν έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αφού σύμφωνα με τη διοίκησή του, υπήρξε έγκαιρη διανομή των απαραίτητων προστατευτικών υλικών, σήμερα διαβιούν 16.459 αιτούντες άσυλο.

Ενώ στο χώρο προσωρινής διαμονής στη Σκάλα Συκαμνιάς, ζουν μέχρι να μεταφερθούν για καταγραφή στη Μόρια 220 άτομα. Στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ σήμερα διαβιούν σε πολύ καλές συνθήκες 1.326 πρόσφυγες και μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικογένειες.

Συνολικά στη Λέσβο και σε δομές της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης, όπου και η Μόρια, σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν 18.853 πρόσφυγες και μετανάστες.

Αύριο 26 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί η μεταφορά 133 αιτούντων άσυλο, με προορισμό δομές στην Καβάλα και στην Κοζάνη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος