Γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Ρόδο μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της - Θεομηνία στο νησί (Εικόνες & Video) και

Τραγικό θάνατο βρήκε τη νύχτα της Δευτέρας, μία γυναίκα από την περιοχή της Ιαλυσού καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε ούσα κατάκοιτη, να αντιδράσει.

Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα η άτυχη 75χρονη, να χάσει με τον τραγικό αυτό τρόπο τη ζωή της. Η γυναίκα ήταν μόνη της στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.

Στο σημείο, κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας ολόκληρο το νησί της Ρόδου

Στο έλεος των άγριων καιρικών φαινομένων βρίσκεται ολόκληρο το νησί της Ρόδου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έφερε ο «Γηρυόνης».

Οι δρόμοι στην πόλη αλλά και τα χωριά, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμών σε Αρχίπολη και Λάρδο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλεως Ρόδου.

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους.

Δείτε το Video:

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ρόδου

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

«Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης». 

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: rodiaki.gr

Προτεινόμενα για εσάς