Με οδηγό την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ξεκίνησε η πορεία για την 46η επέτειο από την 17η Νοεμβρίου 1973

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ξεχωριστή πορεία που πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, που έχουν στην κατοχή τους μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και κινείται αυτή την ώρα προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Λίγο πριν τη 13:30 οι επισκέπτες του Πολυτεχνείου άρχισαν να εκκενώνουν τους χώρους του ιδρύματος προκεμένου να πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός και στη συνέχεια να ακολουθήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας, με έμφαση στα Εξάρχεια

Αυτήν την ώρα σε είναι κλειστοί  οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο ενώ σταδιακά και όταν απαιτείται θα κλείνουν και άλλοι δρόμοι προς την πρεσβεία των ΗΠΑ λόγω της πορείας που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. από τις 3 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ 1,5 ώρα μετά (στις 16:30) θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

Υπό τον φόβο επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας για ακόμη μία φορά και με αφορμή το τεταμένο κλίμα ύστερα και από την αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ αλλά και τις αλλαγές για το πανεπιστημιακό άσυλο, η αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τους ταραξίες.

Όπως επισημαίνουν ΑΠΕ – ΜΠΕ και Ελεύθερος Τύπος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, δύο drones και ελικόπτερο.

Παράλληλα, συνεργείο προχώρησε στην απομάκρυνση των πινακίδων τηλεματικής που ενημερώνουν τους επιβάτες τον χρόνο άφιξης των λεωφορείων και των τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο, προκειμένου να μην καταστραφούν σε τυχόν επεισόδια.