Ιδιωτικό hot spot στήνουν στην Χαλκιδική - «Όχι» από τον Δήμο

Το πρώτο ιδιωτικό hot spot στην Ελλάδα σχεδιάζει να κατασκευάσει εταιρεία σε περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, ωστόσο, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση συνάντησε την άρνηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε με ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος από το δημοτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το Κέντρο Υποδοχής και Διαμονής Προσφύγων σχεδιάζεται από την εταιρεία να είναι δυναμικότητας 800 ατόμων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή του σε παλιό εργοστάσιο σκυροδέματος στην περιοχή και σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, το οποίο φέρεται να ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Κατά τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανόλη Καρρά, μόλις το αίτημα έφτασε στο δήμο, στις 8 Νοεμβρίου, συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό έγινε την περασμένη Δευτέρα και στο οποίο ελήφθη ομόφωνα η απόφαση το αίτημα να απορριφθεί, αφού και οι κάτοικοι ήταν αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τους.

«Οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας, όχι επειδή έχουν ρατσιστικά κίνητρα, αλλά διότι ο δήμος έχει σειρά προβλημάτων και είναι ιδιαίτερα τουριστικός. Βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τη θεομηνία με τους έξι νεκρούς που χτύπησε το δήμο μας τον περασμένο Ιούλιο και έχουμε τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να γίνει άμεσα αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να εξυπηρετηθεί το κέντρο υποδοχής, ενώ ο δήμος μας, επειδή είναι πολύ τουριστικός, παρουσιάζει την ιδιομορφία το χειμώνα να έχει 40.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ο πληθυσμός του να αυξάνεται στις περίπου 400.000», αναφέρει ο κ. Καρράς.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο ethnos.gr ότι στο σημείο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το πρώτο ιδιωτικό hot spot στην Ελλάδα, έχουν γίνει κάποιες πρώιμες χωματουργικές εργασίες και πραγματοποιήθηκαν έργα βελτίωσης του τοπικού οδικού δικτύου.