Ετοίμαζαν όχημα-«βόμβα» καμουφλαρισμένο σε ασθενοφόρο

«Ευτυχώς προλάβαμε. Τρομάζει η ποσότητα εκρηκτικής ύλης» είπε ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, Λευτέρης Χαρδαλιάς,  μιλώντας στους δημοσιογράφους για την σύλληψη των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας οι οποίοι ετοίμαζαν «αναβαθμισμένο» χτύπημα  σε σχέση με την μέχρι τώρα δράση τους.

Από τα ευρήματα στο κρησφύγετο της οργάνωσης  στο Χολαργό, οι αστυνομικοί εξάγουν το συμπέρασμα ότι η ομάδα θα επιστράτευε την τέχνη του καμουφλάζ για να καταφέρει μία αναβαθμισμένη επίθεση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής στον φάρο και στα αυτοκόλλητα ασθενοφόρου που βρέθηκαν κατά τις έρευνες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργό τους, θα μετέτρεπαν σε ασθενοφόρο όχημα τύπου βαν, το οποίο θα έκλεβαν το επόμενο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό θα περνούσαν απαρατήρητοι από τα «μάτια» της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και από κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Κανείς δεν θα υποπτευόταν ένα ασθενοφόρο.

Το καμουφλαρισμένο όχημα εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά οπλισμού. Όσον αφορά στον στόχο των τρομοκρατών, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, καθώς δεν βρέθηκαν σχετικές σημειώσεις και σχεδιαγράμματα.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι πιο πιθανό ήταν να πληγεί στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο κρησφύγετο εντοπίστηκε και διόπτρα νυχτός, με τις Αρχές να θεωρούν ότι η επίθεση θα γινόταν κατά τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.

asthen.jpg

Σε χθεσινές του δηλώσειςπου βρέθηκε. Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι συλληφθέντες να έφτιαχναν βόμβα μεγάλης ισχύος και να χρησιμοποιούσαν τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν για την κάλυψή τους. Ένας άλλος λόγος που είχαν τον οπλισμό στην κατοχή τους, όπως αποδείχτηκε, ήταν οι ληστείες.