«Ήθελα να δω την αστυνομία να σπάει την πόρτα και να μπαίνει στο καφενείο» -Κριτική Άδωνι για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Για «τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λήξει το άβατο στα Εξάρχεια: «Έχουμε μεγάλη πρόοδο. Πολλά κτίρια που ήταν υπό κατάληψη έχουν απελευθερωθεί. Πολλές φορές η αστυνομία έκανε επιχείρηση στα Εξάρχεια. Ως πολίτης και πολιτικός σας λέω ότι θέλω να δω την αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο που είδα και να μπαίνει. Επί της αρχής εγώ θέλω μία αστυνομία που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο να μπαίνει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το βίντεο ντοκουμέντο, όπου φαίνονται αστυνομικοί έξω από καφετέρια στα Εξάρχεια με τους θαμώνες να είναι κλειδωμένοι μέσα στο κατάστημα.

«Χθες πράγματι αυτή η επίθεση στους αστυνομικούς δεν ήταν για σόου ήταν μία δολοφονική επίθεση τρομοκρατική επίθεση και κατά τη γνώμη μου πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση όλα αυτά να μπουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Να τελειώνουμε. Γιατί όταν κάποιος πετάει μολότοφ στο κεφάλι κάποιου αυτό είναι τρομοκρατική ενέργεια. Δεν είναι βανδαλισμός», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Μέχρι τώρα ο κ. Χρυσοχοϊδης στη διαχείριση των Εξαρχείων και της τάξης είναι παρά πολύ καλός. Τώρα ζούμε την περίοδο που όλο αυτό το σύστημα αντεπιτίθεται. Το κράτος θα κάνει την δουλειά του».

Δείτε το βίντεο των ΜΑΤ έξω από το καφενείο στα Εξάρχεια

Καταγγελία ειδικών φρουρών

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά των αρμόδιων αξιωματικών εξαπολύει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, τονίζοντας ότι είναι «ανήκουστες οι εντολές της διοίκησης όπου έστελναν τη ΔΙ.ΑΣ ως «ναρκαλιεύτες»» στα Εξάρχεια.

Το κείμενο της ανάρτησης:

Επίθεση δέχτηκαν συνάδελφοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών (119-1) του ειδικού δρομολογίου Εξαρχείων. Η ομάδα ήταν προπομπός στην διμοιρία των Υ.Α.Τ. που θα έκανε υπηρεσία στην Χ. Τρικούπη. Οι συνάδελφοι δέχτηκαν βροχή από βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Μεθώνης από 25 περίπου άτομα με κουκούλες.

Ο ένας συνάδελφος δέχτηκε μολότοφ στο κεφάλι όπου τον προστάτεψε το κράνος του, πέφτοντας η επίθεση κλιμακώθηκε με σκοπό να τους κάψουν ζωντανούς, ευτυχώς γλίτωσαν με εγκαύματα. Από την επίθεση υπάρχει μία υπηρεσιακή μηχανή καμένη.

Ανήκουστες οι εντολές της διοίκησης όπου έστελναν τη ΔΙ.ΑΣ ως «ναρκαλιεύτες». Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. είναι στο 401 μαζί με τους συναδέλφους, όπου τους ενημέρωσε ότι οποιαδήποτε βοήθεια ηθική ή νομική θα είναι στη διάθεσή τους.