Νύχτα στο κρατητήριο - Σε κακή ψυχολογική κατάσταση, γόνος εφοπλιστών που συνελήφθη για απάτες

Στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε τη νύχτα του ο γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης κάτω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη για απάτες και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την Espresso, πρόκειται για τον Σπύρο – Γιώργο Λαιμό , ο οποίος συνελήφθη έξω από την πολυκατοικία στην οποία διατηρεί υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης την ώρα που είχε βγάλει βόλτα το σκυλί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, συγγενείς του, μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας, έχουν ενδιαφερθεί για τον 54χρονο και για τη νομική του εκπροσώπηση. Ο συλληφθείς βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, με τους συγγενείς του να προσπαθούν να τον στηρίξουν.

Σαστισμένος

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται τα έκανε περίπου 10 χρόνια πριν και φέρεται να έχει μετανιώσει. «Είναι σαστισμένος. Ο πατέρας του απουσιάζει στο εξωτερικό. Υπάρχουν όμως άνθρωποι της οικογένειάς του που ενδιαφέρονται για εκείνον και θα τον στηρίξουν. Χθες τον επισκέφτηκαν συγγενείς του, παρότι αρχικά ο συλληφθείς δεν ήθελε να μάθουν για τη σύλληψή του οι δικοί του άνθρωποι», λέει πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Οι επενδυτές που έπεσαν θύματα του 54χρονου είναι Έλληνες και έχουν προσφύγει εδώ και χρόνια σε βάρος του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Μετά από χρόνια τελεσιδίκησαν οι αποφάσεις και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ποινή φυλάκισης 33 ετών

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του 54χρονου έγινε διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 33 ετών και ένα ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας. Η σύλληψη του έγινε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη την ώρα που έκανε βόλτα το σκύλο του. Ο 54χρονος διατηρούσε επενδυτική εταιρία στην Ελβετία. Έπειθε τους πελάτες του να επενδύσουν τα χρήματά τους σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Κάποια στιγμή η εταιρία του έκλεισε αιφνιδίως και οι επενδυτές έχασαν τα χρήματά τους.