Επιχείρηση-σκούπα και στις καταλήψεις εκτός Εξαρχείων, ενόψει του Πολυτεχνείου

Εντείνει τις επιχειρήσεις εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων η ΕΛ.ΑΣ. με μία επιχείρηση-σκούπα ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείο.

Στόχος της Αστυνομίας  είναι να κλείσουν τις στρόφιγγες εξοπλισμού και οργάνωσης ανθρώπων και ομάδων που συμμετέχουν σε επεισόδια και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, είτε με έκτακτο είτε με «επετειακό» χαρακτήρα, όπως κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Όπως γράφουν τα Dikaiologitika.gr, περίπου 25 υπό κατάληψη κτίρια στο λεκανοπέδιο Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, οι καταλήψεις δεν είναι «προνόμιο» μόνο των Εξαρχείων,αλλά εκτείνεται σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλα όσα έχουν καταγράψει οι αστυνομικές υπηρεσίες χρησιμοποιούνται κατ’ ανάγκην ως ορμητήρια ανθρώπων που «παραδοσιακά» συμμετέχουν σε συγκρούσεις και επεισόδια με την αστυνομία.

 

Σχετικά με τις περιοχές στις οποίες εκτείνονται τα συγκεκριμένα κτίρια, οι πληροφορίες , εκτός από τα Εξάρχεια, αναφέρουν και τις ακόλουθες: τα Άνω και τα Κάτω Πετράλωνα, τα Πατήσια, την Κυψέλη, την περιοχή του Ψυρρή, τα Άνω Ιλίσια, το Γαλάτσι, το Παγκράτι, το Ίλιον, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό ενώ αρκετά παρόμοια «στέκια» λειτουργούν εντός Πανεπιστημιακών χώρων όπως το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπό κατάληψη κτίρια υπάρχουν ακόμα και στις περιοχές του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες, κάποια από αυτά ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και κάποια σε ιδιώτες. Οι πληροφορίες φέρουν το συνολικό αριθμό των υπο κατάληψη κτιρίων να είναι πολύ μεγαλύτερος, πιθανώς να ξεπερνά και τα 70.