Στα ανοιχτά του Ηρακλείου εντοπίστηκε σώα η αγνοουμένη τουρίστρια, που παραθέριζε στη Φολέγανδρο

Απίστευτη περιπέτεια για την 45χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής από την Αγκάλη στη Φολέγανδρο, όπου είχε μεταβεί με λέμβο.

Η γυναίκα μιάμιση ημέρα μετά, εντοπίστηκε ευτυχώς σώα, 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Μετά από την αναπάντεχη περιπέτειά της, η γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς εξαντλημένη, αλλά ευτυχώς σώα και μεταφέρθηκε στο λιμάνι, προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο, για να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον εντοπισμό της, είχαν κινητοποιηθεί και οι λιμενικές αρχές στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης στις έρευνες υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και χερσαίες δυνάμεις από την Θήρα, την Ίο, τη Νάξο, τη Φολέγανδρο και τη Μήλο, τρία ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα η τεράστια επιχείρηση εντάθηκε περαιτέρω με την συμμετοχή και σκαφών από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

«Τα σκάφη έσπευσαν σε συγκεκριμένες περιοχές έρευνας σύμφωνα με τη συστηματικότητα και τη μεθοδολογία που ακολουθείται από τα έμπειρα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και μετά από ώρες ερευνών εντοπίστηκε από το πλωτό του Λ.Σ 119 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου η αγνοούμενη η οποία επέβαινε στο μικρό φουσκωτό, σε απόσταση 55 ναυτικά μίλα βορειοδυτικά του Ηρακλείου, μια τεράστια απόσταση που δείχνει την ένταση της επιχείρησης έρευνας. Υπάρχει αίσια έκβαση στην επιχείρηση και αυτό δείχνει και την κατάρτιση και την εμπειρία που διαθέτουν τα πληρώματα του Λιμενικού Σώματος στα σκάφη, τα πλωτά και τα εναέρια. Ελπίζουμε πάντα όλες οι επιχειρήσεις να έχουν το ίδιο αίσιο τέλος» είπε ο κ. Δουβής.

 Η γυναίκα λόγω της διαδικασίας που πρέπει να τηρηθεί, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου για αξιολόγηση της κατάστασής της και τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, όταν την εντόπισε το πλωτό σκάφος, η ίδια πολύ συγκινημένη ευχαρίστησε τον κυβερνήτη και το υπόλοιπο πλήρωμα.

«Σε τέτοιες στιγμές, είναι αρκετή η συγκίνηση. Η γυναίκα μετά από τόσες ώρες ταλαιπωρίας, μετέφερε τις ευχαριστίες της στο πλήρωμα και τον κυβερνήτη. Αυτές είναι οι στιγμές ηθικής ικανοποίησης που μας γεμίζουν με θάρρος και φορτίζουν τις μπαταρίες μας, για την επόμενη επιχείρηση» συμπλήρωσε ο κ. Δουβής.