Αλλαγές στο σύστημα των διοδίων: Πώς και πού θα γίνονται οι πληρωμές (Video)

Αλλαγές τους επόμενους μήνες στο σύστημα πληρωμής των διοδίων, με την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα e- pass και τα free- pass.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, καταργούνται οι πολλές στάσεις. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται κάποιος να σταματήσει για να πληρώσει το αντίτιμο για τα διόδια δυο ή τρεις φορές. Αν για παράδειγμα κάποιος ταξιδεύει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, τότε θα πληρώσει το συνολικό ποσό στα Μάλγαρα, στα τελευταία δηλαδή διόδια.

Αυτό το μέτρο θα συμβάλει στη μείωση των καθυστερήσεων στους δρόμους και θα είναι εξοικονόμηση χρόνου, ανά διαδρομή και για τους ίδιους τους οδηγούς.

  Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star Channel:

Το σύστημα της μίας στάσης έχει εφαρμοστεί ήδη σε άλλες χώρες. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, που ισχύει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, πριν την είσοδο στην εθνική οδό ο οδηγός προμηθεύεται από ειδικό κουβούκλιο εισιτήριο, το οποίο εξοφλεί όταν βγαίνει από το δρόμο.

Σημειώνεται, ότι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μην πληρώσει κάποιος, έξοδος από την εθνική οδό χωρίς πέρασμα από το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να υπάρξει.