Τραγωδία: Νεκρό ανασύρθηκε το βρέφος που αγνοούνταν στην Κω

Ακόμη μία τραγωδία τα ξημερώματα στο Αιγαίο, καθώς μετά από σύγκρουση με φουσκωτό του λιμενικού, ναυάγησε βάρκα με 34 μετανάστες σε απόσταση μόλις 1,5 μίλι, ανατολικά των ακτών της Κω.

Η λέμβος δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας και μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες, τρεις εκ των οποίων, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι τριών μόλις χρόνων, αγνοούνταν από το πρωί.

Σώος και καλά στην υγεία του, περισυνελέγη από πλωτό του λιμενικού 28χρονος αγνοούμενος αλλοδαπός το παιδάκι όμως που αγνοείτο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και δυστυχώς διαπιστώθηκε, ότι είναι νεκρό. Αυτή τη στιγμή οι αρχές αναζητούν έναν ακόμη άνδρα, 26 ετών που αγνοείται.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος τρία σκάφη του ΛΣ, ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο Σούπερ – Πούμα και σκάφος Frontex, ενώ έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 7 μέτρων περίπου σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας και -όπως έχει αναφέρει το τριμελές πλήρωμα του φουσκωτού του Λ.Σ.- δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση. Και τα δυο σκάφη ήταν σε κίνηση (το φουσκωτό του ΛΣ ήταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη περιοχή).

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, κανείς από τους μετανάστες δεν φορούσε σωσίβιο. Από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. βρέθηκε ο Αρχηγός του Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του περιστατικού και την εξέλιξη των ερευνών.