Σήριαλ η παρέμβαση της Αστυνομίας για το Joker - «Ανταγωνίστρια εταιρεία έκανε την καταγγελία»

Η καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων σε αίθουσες όπου παιζόταν το Joker έγινε από άνθρωπο εταιρείας διανομής ταινιών απευθείας στην υπάλληλο της γνωμοδοτικής επιτροπής που ειδοποίησε την αστυνομία»: Την παραπάνω αποκάλυψη – βόμβα έκανε, πριν από λίγα λεπτά, ο γενικός διευθυντής σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Μάριος Κωστάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο.

Αυτό σημαίνει πως η καταγγελία έγινε από ανταγωνίστρια εταιρεία με στόχο, προφανώς να ανακοπεί η θριαμβευτική πορεία του Jojer που σπάει ταμεία.

Εν τω μεταξύ, κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού αναφερόμενοι σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα  για το θέμα ανέφεραν: «Ξέχασε να πει ποιοι ήταν οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Και συνέχισαν, λέγοντας πως η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο, αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας».

Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού – επί ΣΥΡΙΖΑ – στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ακόμα, ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλάκη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

«Επομένως οι σκοτεινοί περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους», καταλήγουν στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

Η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε, το πρωί της Δευτέρας ότι δεν υπήρξε καμία εντολή από το υπουργείο Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «ανοίκεια» ενέργεια των δύο υπαλλήλων.

«Δεν ρώτησαν ούτε ενημέρωσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή», είπε η κυρία Μενδώνη.