Έφοδος της αστυνομίας σε σινεμά της Αθήνας - Έλεγχοι για ανήλικους θεατές σε προβολές του Τζόκερ

Αίσθηση προκαλεί η είδηση για έφοδο της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας όπου υπήρχαν ανήλικοι σε προβολές της ταινίας Τζόκερ, η οποία φέρει σήμανση καταλληλότητας για θεατές άνω των 18 ετών. Μάλιστα η  αρχική καταγγελία κάνει λόγο για εισβολή ΕΚΑΜΙΤΩΝ ενώ κάποιες άλλες για αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η πρώτη καταγγελία αφορά στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της Πατησίων και
ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Στην προβολή της ταινίας Τζόκερ στο Αελλώ πριν λίγο, μετά από τηλ. υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. που έβλεπαν την ταινία, ήρθαν 20 ΕΚΑΜιτες, μπήκαν μέσα με τα όπλα στον κ@λο, και βγάλαν έξω τα παιδιά κάτω των 18. Όσα ήταν με γονείς πήραν τα στοιχεία τους και τους πηγαίνουν για παραμέληση ανηλίκου».

Λίγο αργότερα ωστόσο αναφέρθηκε πως και σε σινεμά του εμπορικού κέντρου, The Mall, στο Μαρούσι συνέβη αντίστοιχη έφοδος και χθες Σάββατο.

Από τη ΓΑΔΑ επιβεβαίωσαν στη Lifo, πως υπήρξε καταγγελία από υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού και πως στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι χθες έγινε έλεγχος και ακολούθησε σύλληψη του υπευθύνου καθώς βρέθηκαν ανήλικοι θεατές στην αίθουσα. O υπεύθυνος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά. Και για τα δύο συμβάντα, το σημερινό και το χθεσινό η αστυνομία δηλώνει πως έγινε έλεγχος από κλιμάκια, ωστόσο διαψεύδει τα περί εισβολής ΕΚΑΜιτών και συλλήψεων γονέων.

Τα περιστατικά, έχουν προκαλέσει πλήθος σχολίων από χρήστες των social media. Από τον κινηματογράφο που δέχθηκε τον σημερινό έλεγχο, δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο. Εκτιμάται πάντως, ότι  σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ, σχετικά με το ποιος έχει κάνει την καταγγελία και τι ακριβώς έχει συμβεί.