Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ισπανία, μικρό καλοκαιράκι στην Ελλάδα - Πότε επιτέλους αλλάζουμε εποχή

Το λεγόμενο μικρό καλοκαιράκι, του Αγίου Δημητρίου, συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς τα τέλη του Οκτωβρίου.

Από την άλλη πλευρά της Ευρωπαϊκής ηπείρου τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με αποκορύφωμα στην Ισπανία, όπου έχουν κιόλας αρχίσει βαριές χιονοπτώσεις.

  Δείτε το Video:

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του, στα Social Media, τονίζει πάντως πως φαίνεται να πλησιάζει πια η ώρα να μπει και η Ελλάδα σε φθινοπωρινό σκηνικό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου: 

«Σε αντίθεση με τα μέρη μας το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά στη δυτική Ευρώπη και μάλιστα χιόνια κατάφεραν να φτάσουν και σε μεγάλα υψόμετρα της ορεινής νοτιοανατολικής Ισπανίας. Από το πρωί σήμερα χιονίζει κοντά στα 2100 μέτρα και πάνω (βίντεο από τον ξενώνα του πανεπιστημίου της Σιέρα Νεβάδα στα 2500 μέτρα, της περιφέρειας Γρανάδα. Όσον αφορά τώρα στην περιοχή μας, κάποια προγνωστικά μοντέλα αρχίζουν να “ψιθυρίζουν” για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (ακόμα και ελαφρώς προς το χειμωνιάτικο κατά τόπους) μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοέμβρη.. ! Για να δούμε!».

Ο καιρός στην αρχή της εβδομάδας

Δευτέρα 21/10/2019

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι τοπικά
περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη  22/10/2019

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα νότια. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.