Όχι από τους εργαζόμενους στη μετατροπή του «Αμαλία Φλέμινγκ» σε hot spot

Αντίθετοι στη στέγαση προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ», «Σισμανόγλειο» και Παίδων Πεντέλης.

Οι εργαζόμενοι πρόκειται να πραγματοποιούν κινητοποίηση σήμερα 18/10 στη μία το μεσημέρι στο προαύλιο της πτέρυγας «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ.

Με την κινητοποίηση τους αυτοί στοχεύουν στο να εμποδίσουν την μετατροπή του Νοσοκομείου σε HOT SPOT.

Την κινητοποίηση καλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ με σχετική απόφασή της, επισημαίνοντας πως ασφαλώς είναι επιβεβλημένη η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες, και επίσης ασφαλώς πρέπει η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.

Αντιτίθεται όμως στο να μετατραπούν Νοσοκομεία και Υγειονομικές Μονάδες σε HOT SPOT.

Στο σημείο αυτό επισημαίνει το παράδειγμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου με την δημιουργία HOT SPOT, όπου μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο φιλοξενούνται 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες. Το αποτέλεσμα είναι 150 ασθενείς να βρίσκονται σε συνεχή υπερδιέγερση εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργήθηκαν. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου διαλύεται, μέρα με την ημέρα.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «οι υγειονομικές βόμβες που δημιουργήθηκαν στα νησιά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας, πρέπει να εκλείψουν. Τα Νοσοκομεία όμως, δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο» και αρνείται κατηγορηματικά τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας και σε δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο.

πηγή: Healthmag.gr