Εισβολή του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη

Ανέβηκε το θερμόμετρο το πρωί της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη όταν 12 μέλη του «Ρουβίκωνα» κι άλλων αναρχικών συλλογικοτήτων παριστάνοντας τους τουρίστες, μπήκαν στο τουρκικό προξενείο (σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ), σήκωσαν πανό διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και φώναξαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

«Παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας” στο εσωτερικό του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη» έγραψαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Άμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία αφού ζήτησε άδεια από τις τουρκικές προξενικές αρχές μπήκε στο χώρο όπου στεγάζεται το προξενείο και προχώρησε σε προσαγωγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο γύρω από το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ, ενώ πριν από λίγη ώρα, οι αστυνομικοί έβγαλαν με χειροπέδες τα 12 άτομα και τα προσήγαγαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Κατά την έξοδό τους, φώναξαν ξανά συνθήματα υπέρ των Κούρδων.