Ξαναπαίρνει ζωή το ιστορικό ξενοδοχείο Acropol

Το ιστορικό ξενοδοχείο Acropol που είχε βάλει λουκέτο το 2010 ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Brown Hotels στην Ελλάδα.

Το ξενοδοχείο μετονομάζεται σε Brown Acropol, «με στόχο να επανασυστήσει στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά την ιστορική περιοχή της Ομόνοιας», αναφέρουν οι επιτελείς της αλυσίδας που κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά, και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2019.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος έχει προχωρήσει σε μισθώσεις και άλλων ακινήτων κυρίως στην περιοχή της Ομονοιας, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία boutique hotels και όχι μόνο.

Οσον αφορά το πρώην Acropol, το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονικήκαιμε επιρροές από την κοσμοπολίτικη δεκαετία του 1960, θα διαθέτει 165 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους και roof top bar restaurant με μοναδική θέα.

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Brown Acropol αναλαμβάνει ο Μανώλης Παπαδάκης, ο οποίος είχε διατελέσει ως Γενικός Διευθυντής σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως οι Helios Hotels & Resorts, Chandris Hotels & Resorts, Sani Resort, Grecotel Hotels & Resorts.

Η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, διαθέτει boutique hotels σε πολλές σημαντικές πόλεις του κόσμου. Συγκεκριμένα, διαθέτει τα Brown TLV, Brown Beach House, Poli House και DAVE στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ. «Τα Brown Hotels έχουν προταθεί επανειλημμένα από διεθνούς φήμης έντυπα lifestyle, αρχιτεκτονικής και ταξιδίων όπως Vogue, Times, Wallpaper, Travel & Leisure, Conde Nast Traveller, National Geographic, NYTimes κ.α.», αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας, η οποία έχει επίσης ξενοδοχεία στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας, στην Κύπρο και τη Γερμανία, ενώ τώρα επεκτείνεται και στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από το newsroom του economico.gr