«Έσβησε», μέσα σε δύο μήνες, η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε στα 46 της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.  Η διάσημη σχεδιάστρια που έκανε παγκόσμια μόδα τα αρχαιοελληνικά μοτίβα και ονειρευόταν να επιστρέψει στη γενέτειρα γη της, την Κρήτη «στα  89 της» όπως έλεγε, νικήθηκε από τον καρκίνο. Η μάχη που έδωσε ήταν σύντομη. «Έφυγε» μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών από τη διάγνωση. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν, ώσπου κατέληξε.  Αφήνει πίσω της την κόρη, τον σύζυγό της, τους γονείς και τα αδέλφια της.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή φίλη της:

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972. Καταγόταν από το χωριό Ρούστικα του Ρεθύμνου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer. Το φόρεμα Ωκεανός, της Μπγιορκ στην συγκλονιστική Τελετή Έναρξης, ήταν επίσης δική της δημιουργία.