Απόρρητα στοιχεία στο «φως»: Ο...τιμοκατάλογος των Τούρκων δουλεμπόρων στο Αιγαίο

Το δίκτυο των δουλεμπόρων, έχει σταθερή δράση στο βόρειο Αιγαίο. Όπως αποκαλύπτει η Real News της Κυριακής, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν στα χέρια τους στοιχεία που κάνουν λόγο για 30.000 πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πριν να ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία.

Στη διάθεση των ελληνικών Αρχών είναι πληροφορίες που έχουν να κάνουν ακόμη και με τουρκικές τράπεζες, που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, στις οποίες γίνονται σε μετρητά οι καταθέσεις των ποσών από πρόσφυγες και μετανάστες που, με την καθοδήγηση των δουλεμπόρων πληρώνουν πριν επιβιβαστούν στα πλωτά μέσα μεταφοράς τους.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η Αθήνα έχει ακόμα και τον… τιμοκατάλογο των Τούρκων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά στους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δίνουν συγχαρητήρια στην Άγκυρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

Τι πληρώνει ο κάθε μετανάστης-πρόσφυγας, ώστε να φτάσει στα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς «τα πάνω» περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων για τις μετακινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων, τα οποία το καθεστώς της Άγκυρας τουλάχιστον ανέχεται, αν δεν τα υποστηρίζει κιόλας.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία:

Υπολογίζεται ότι, πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία, υπήρχαν πάνω από 30.000 Σύροι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή της Ιντλίμπ.

Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών Αρχών οι 30.00 Σύροι πέρασαν από την Ιντλίμπ στη Σμύρνη μέσα σε λίγες ημέρες. Υπήρξαν ήμερες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή το σύνολο των 30.000 αναμένει τη μετάβασή του σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα η οποία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα, λόγω και της δραστηριοποίησης και στη χώρα μας.

Μετά την πληρωμή, πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε «μικτές ομάδες» 50 ατόμων. Αναμένουν την «αποστολή» διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων.

Ιδιαίτερη σημασία για το πώς αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα είναι το γεγονός ότι ακόμη και αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες-πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους.

Απόρρητα στοιχεία στο «φως»

Σάμος με φουσκωτό 1.000 ευρώ
Χίος με φουσκωτό 1.100 ευρώ
Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1.100 ευρώ
Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1.300 ευρώ
Κως με τζετ σκι 1.500 ευρώ
Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2.200 ευρώ
Με γιοτ… πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ