«Επιτέλους τέλος» - Εντυπωσιακή εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε ναρκω-πέδιο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ (video)

Μια κανονική επιχείρηση,που λειτουργούσε σε βάρδιες, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, είχε στήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε χθες,  δίπλα στην «ΑΣΟΕΕ.

«Επιτέλους τέλος!», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο προφίλ του στο Facebook, αναρτώντας βίντεο της εντυπωσιακής  εισβολής των ειδικών δυνάμεων της ΟΠΚΕ, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο είχε μετατραπεί σε «καβάντζα» ναρκωτικών.

Το συγκεκριμένο κτίριο που ανήκει σε οικογένεια που διαμένει στο Λονδίνο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετατραπεί σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο πιστόλια των 9 και 22 χιλιοστών, περίπου ένα κιλό ηρωίνης και μικρότερες ποσότητες κοκαΐνης, χασίς και χαπιών έκσταση. Σε άλλες παράλληλες κατ’ οίκον έρευνες συνελήφθησαν πέντε άτομα, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, μία ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την ΑΣΟΕΕ και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Στελέχη της ΟΠΚΕ που περιφρουρούσαν το κτίριο κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης απώθησαν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι μπήκαν και πάλι στο πανεπιστημιακό ίδρυμα χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν σε επέμβαση στο εσωτερικό του παρότι διαπράττονταν αυτόφωρα αδικήματα.