Νέα μαρτυρία για τις τελευταίες στιγμές της τραγωδίας στον Μώλο της Δραπετσώνας

Τις δραματικές στιγμές στη Δραπετσώνα μέχρι να βουλιάξει οριστικά το αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαιναν η Σοφία Μαυρίκου και ο 53χρονος γιος της Θοδωρής, περιγράφει ο πρώτος άνθρωπος που είδε το αυτοκίνητό τους να πέφτει με ταχύτητα στο νερό ο Αντώνης, φύλακας στο Νέο Μώλο στη Δραπετσώνα.

Το σκούρο Mercedes όπου επέβαιναν η Σοφία Μαυρίκου και ο γιος της έπεσε, με ιλιγγιώδη ταχύτητα (μάρτυρας ανέφερε χθες πως μπορεί το αυτοκίνητο να είχε ταχύτητα και 100 χλμ) στο Νέο Μώλο στη Δραπετσώνα. Όλα δείχνουν πως ήταν αυτοκτονία, αλλά οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας παραμένουν υπό διερεύνηση.

Ο Αντώνης ήταν εκείνος που έτρεξε πρώτος στο σημείο και κάλεσε βοήθεια. «Το παράθυρο του οδηγού ήταν μισάνοιχτο» περιέγραψε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σοφία Μαυρίκου δεν φάνηκε να έχει επαφή με το περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση. Όταν εκείνος πλησίασε και ενώ το αυτοκίνητο δεν είχε βουλιάξει ακόμα, προσπάθησε να της μιλήσει αλλά εκείνη δεν του απαντούσε.

Μέχρι οι εργαζόμενοι να ειδοποιήσουν το λιμεναρχείο, το αυτοκίνητο είχε βουλιάξει. Σύμφωνα με τον φύλακα, λίγο πριν βουλιάξει τελείως, η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε εντελώς το παράθυρο στη θέση του οδηγού και άφησε λίγο ανοιχτό μόνο ένα από τα πίσω. Από εκεί κατάφερε και βγήκε το ένα από τα σκυλάκια της.