Πρωτοφανούς σφοδρότητας η χαλαζόπτωση στην Αττική (Εικόνες & Video)

Πρωτοφανής ήταν η χαλαζόπτωση στην Αττική που τις τελευταίες ώρες είναι στο έλεος της κακοκαιρίας που πλήττει όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις βόρειες περιοχές της Αττικής, το μέγεθος που είχε το χαλάζι, έφτανε εκείνο του κρεμμυδιού!

Στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις περισσότερες περιοχές το χαλάζι που έπεφτε ήταν πυκνό αλλά και πολύ μεγάλο σε μέγεθος και δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Υπήρξαν μαρτυρίες για σκισμένες τέντες, βαθουλώματα στα αυτοκίνητα και άλλα παρόμοια περιστατικά καθώς όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες το μέγεθος του χαλαζιού ήταν σε πολλές περιπτώσεις σαν ένα μπαλάκι του γκολφ.

27.000 κεραυνοί την Παρασκευή

Σχεδόν 27.000 κεραυνοί καταγράφηκαν σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», την Παρασκευή, ενώ ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις εκδηλώθηκαν και εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο μέτρησης βροχόπτωσης αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr , τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά.