Όλα όσα έγιναν στις πορείες ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Στον «πάγο» μπήκε η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας την οποία κήρυξαν οι εργατικές ομοσπονδίες και τα συνδικάτα.

Πολύς κόσμος, κυρίως από το ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί σήμερα από τα συνδικάτα σε πολλούς κλάδους. Συγκέντρωση και πορεία έκαναν και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά με λιγότερη συμμετοχή κόσμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Απεργία-Πορείες-ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η 24ωρη απεργία έχει παραλύσει κυρίως τις συγκοινωνίες με αποτέλεσμα από το πρωί να υπάρχει αυξημένη κίνηση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απεργούν ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο φέρνει σειρά αλλαγών στα εργασιακά -μεταξύ αυτών και τη δημιουργία μητρώου οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκαν εικόνες χάους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη συνακόλουθη αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Λίγη ώρα νωρίτερα, προκλήθηκε και ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καταγράφηκαν το μεσημέρι στον Κηφισό, στη Βασιλίσσης Σοφίας και στην άνοδο της Συγγρού. Την υπομονή των οδηγών δοκίμασαν, εκ νέου, και οι κλειστοί δρόμοι -λόγω της πορείας- στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η πορεία του ΠΑΜΕ

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από το ΠΑΜΕ που έκανε συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην συνέχεια πορεία προς την βουλή. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία».

Στην πορεία συμμετείχε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.