Ο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών Χορταρέας, τώρα πατήρ Κυπριανός

Μετά από μία ζωή γεμάτη οικονομικά σκάνδαλα και…προφητειών, το τηλεμέντιουμ Νίκος Χορταρέας απαρνήθηκε τα εγκόσμια και αφιερώθηκε στον Θεό.  Σήμερα λέγεται πατήρ Κυπριανός και η φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Espresso» δείχνει έναν τελείως αλλαγμένο άνθρωπο.

Στην Ορθοδοξία, ο άγιος Κυπριανός είναι ο άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία. Αυτό το όνομα επέλεξε ο Νίκος Χορταρέας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από κύκλους της Μητρόπολης Λαγκαδά, «εδώ και χρόνια φορά το μοναχικό σχήμα».

 

nikos-xortareas-pater-kyprianos-ekklisia.jpg
Στη φωτογραφία ο πατέρας Κυπριανός με τη χαρακτηριστική εμφάνιση των ιερέων, στέκει στο ιερό βήμα δίπλα στην αγία τράπεζα, φορώντας άμφια των κληρικών. Νίκος Χορταρέας (copyright Espresso)

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους της Μητρόπολης Λαγκαδά, ο Νίκος Χορταρέας, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για ηλικιωμένους, στη μνήμη της μητέρας του, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε στο άκουσμα της είδησης της χειροτονίας του, υπαναχώρησε, ενώ «κλονίστηκε η ψυχική του υγεία». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πολύ πιθανό να ασκεί καθήκοντα κληρικού, κάτι που φανερώνει και η φωτογραφία.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, το 2014, ο γνωστός αστρολόγος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή ύψους 710.000 ευρώ, τα οποία είχε παραλείψει να δηλώσει. «Είναι γεγονός. Άνοιξαν τους λογαριασμούς, βρήκαν καταθέσεις από το 2006 μέχρι τώρα, όχι χρήματα. Οι καταθέσεις είναι τιμολογημένες, είναι από το ’90 που δούλευα στα κανάλια και μου ζήτησαν να τους πάω τα παραστατικά» είπε το τηλεμέντιουμ.

«Βρήκαν κάποιες καταθέσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες. Το ποσό δεν είναι 710.000, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον άλλον. Εξάλλου, δεν είπαν όνομα και εγώ δεν έχω ούτε να φοβηθώ τίποτα, ούτε να αποδείξω κάτι» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις του προέρχονται από διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε εδώ και 10 χρόνια, αλλά και τα απαραίτητα παραστατικά έχουν κατατεθεί στην Εφορία.

Και στο τραγούδι

 Πέρα από την αστρολογία και τη μαντική, ένα άλλος τομέας στον οποίο δραστηριοποιήθηκε ο Νίκος Χορταρέας ήταν το τραγούδι. Μάλιστα, έχει βγάλει και δικό του άλμπουμ.
Το 2011 θα πρέπει να ήταν το «σημείο μηδέν» για το γνωστό μέντιουμ, καθώς δεν κατέβαλε τη δόση για την πανάκριβη κόκκινη Ferrari που είχε αγοράσει έναν χρόνο πριν, με αποτέλεσμα η εταιρεία να του την κατασχέσουν. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, σταμάτησε και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και αποτραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη. Λίγο καιρό αργότερα ο Χορταρέας επανεμφανίστηκε σε καφετέριες της περιφέρειας και της Κυψέλης, όπου, σύμφωνα με τις αφίσες, έλεγε το μέλλον στους θαμώνες χωρίς επιβάρυνση.

Απάτη

Τον Μάιο του 2016, η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε στη Λεμεσό τον μελλοντολόγο για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Αφού ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος, για να κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο Δικαστήριο. Ο Νίκος Χορταρέας φέρεται να ψάρευε πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε στην Κύπρο, αλλά και σε γνωστή καφετέρια της Λεμεσού. Η πρώτη επίσκεψη είχε κόστος 50 ευρώ και στη συνέχεια ζητούσε μεγάλα ποσά για να αποκαλύψει δήθεν σε γυναίκες τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών τους, αλλά και τα ονόματα γυναικών που δήθεν τους πολιορκούσαν.

Η δράση του Χορταρέα βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας, μέχρι που τον επισκέφθηκε μια γυναίκα αστυνομικός που εμφανίστηκε ως πελάτισσα. Της ανέφερε πως ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγική σχέση, αλλά για να τη βοηθήσει ζήτησε 2.000 ευρώ, ώστε να ετοιμάσει σχετικά βότανα και να «εκδιώξει» την ερωμένη (η γυναίκα δεν ήταν καν παντρεμένη). Την στιγμή που ο Νίκος Χορταρέας ζητούσε τα χρήματα, εισήλθαν στο δωμάτιο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.