Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είχα το μαχαίρι πάνω μου, για τα ψάρια»

Λίγο πριν πάρουν τη σκυτάλη των απολογιών τα μέλη της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, δυο ακόμη κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2018.

Για το θέμα οι δυο τους, έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο πρώτος δήλωσε υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής και αμφισβήτησε έγγραφο που ανέφερε πως  ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην Κεντρική  Επιτροπή. Την ίδια ώρα, είπε πως αναγνώρισε τους πρώην βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, τους οποίους ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει προσωπικά, μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής  που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη του για την επίθεση στην «Αντίπνοια» και είχαν ακολουθήσει επεισόδια με αντιεξουσιαστές .

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την πρόεδρο να εξηγήσει για ποιο λόγο είχε μαζί του σκεπάρνι και μαχαίρι ισχυρίστηκε πως ήταν τυχαίο. «Το σκεπάρνι το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο που δούλευα» είπε.

Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω;

Κατηγορούμενος: Κάτι σαν σβάστικα είναι . Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα.

Πρόεδρος: Γιατί το είχατε μαζί σας;

Κατηγορούμενος: Για ψάρια το είχα.

«Σύμπτωση ήταν ότι είχαμε μαχαίρια. Ο καθένας για άλλο λόγο…» ισχυρίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος απολογούμενος είπε πως πρόθεση τους, όταν πήγαν στα Πετράλωνα ήταν να πετάξουν φυλλάδια.

«Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακούμπησαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δε θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας» είπε.