Πυρκαγιά στη Μόρια - Φόβοι για θύματα, πανικός και απόγνωση στον καταυλισμό (Video)

Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 16.45 περίπου στη Μόρια, προκαλώντας τον πανικό καθώς απειλήθηκε ο καταυλισμός. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από  κοντέινερ, το οποίο καταστράφηκε, ενώ επεκτάθηκε και σε άλλους επτά οικίσκους και εκφράζονται φόβοι, για την ύπαρξη θυμάτων.

Σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, υπάρχουν πληροφορίες για τρία θύματα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα μωρό.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό.

Λίγο μετά τις επτά η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. Στον καταυλισμό για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού, ενώ συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο στον καταυλισμό επικρατεί μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβέστες δέχθηκαν επίθεση από τους διαμένοντες στον καταυλισμό.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόρια-Πυρκαγιά-Θύματα

Η πυροσβεστική προσπάθησε να δράσει αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης δεν αφήνουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρήσουν.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα, ενώ οι υποδομές που διαθέτει, είναι για να φιλοξενηθούν έως 3.000 άνθρωποι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο αυξάνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, από το υπουργείο δόθηκε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης ΟΙκονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook η εφημερίδα Πολιτικά:

Εικόνες από τη φωτιά δημοσίευσε στο Facebook και το μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ihab: Abassi: 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, για την τραγωδία:

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.