«Μου έκανε διπλή μαστεκτομή, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα »- Μια απίστευτη ιστορία στην Κατερίνη

Η μητέρα της είχε νοσήσει από καρκίνο σε μικρή ηλικία κάτι το οποίο την έκανε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις δικές της προληπτικές εξετάσεις.

Ωστόσο, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της μετά από διπλή μαστεκτομή, η οποία δεν υπήρχε λόγος να γίνει, καθώς δεν είχε, όπως τελικά διαπιστώθηκε προδιάθεση για καρκίνο.

Συγκλονίζει η ιστορία της Σοφίας από την Κατερίνη, που την εξιστόρησε  στην εκπομπή Μαζί σου Σαββατοκύριακο με την Τατιάνα Στεφανίδου. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο γονιδιακός έλεγχος δεν έγινε ποτέ και όταν πραγματοποιήθηκε τα αποτελέσματα ήταν καθαρά, αλλά ήταν πλέον αργά.

Όπως είπε η Σοφία, όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν κάποιες ασβεστώσεις στο στήθος της μετά από ένα τυπικό έλεγχο το 2018. «Μου είπαν να κάνω μαγνητική και μου σύστησαν επίσης να κάνω και γονιδιακό έλεγχο. Μου το σύστησε ένας γιατρός με τον οποίο είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Μου είχε πει ότι αν βγει θετικό το τεστ θα έκανα μαστεκτομή. Μετά από 30 ήμερες μου είπε ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και δεν τα είδα γιατί του είχα πλήρη εμπιστοσύνη. Τον πίστεψα και κανονίσαμε το χειρουργείο».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, μπήκε άμεσα στο χειρουργείο γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. «Σε 10 ημέρες κλείσαμε το χειρουργείο και έγινε η μαστεκτομή».

Γολγοθάς

Ο γιατρός της που τον πίστεψε χωρίς να δει τελικά ποτέ τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου την είχε ενημερώσει ότι στο χειρουργείο θα είναι παρόντες ένας πλαστικός χειρουργός και ένας γενικός χειρουργός που όμως δεν τους είδε ποτέ. Ήταν μόνο ο γιατρός της, ο αναισθησιολόγος και μια νοσοκόμα.

«Ανοίγοντας τα μάτια του είχα δύο παροχετεύσεις, μια σε κάθε σημείο του στήθους και έναν ορό στο χέρι. Ημουν με φάρμακα και μου έκαναν και επισκηρίδιο για να μην έχω πόνους. Μου είπε ο γιατρός ότι το ένα μου στήθος είχε αιμορραγία, ενώ τους άλλους γιατρούς δεν τους είδα ποτέ», αναφέρει η Σοφία.

Ακολούθησε ένας Γολγοθάς καθώς έγινε επτά ημέρες στο νοσοκομείο και οι τέσσερις μήνες που ακολούθησαν ήταν δραματικοί. «Έβγαλα τις παροχοτεύσεις μετά από 12 ημέρες και είχα συνέχεια γάζες. Είχα να κάνω μπάνιο τέσσερις μέρες. Είχα υγρό στην δεξιά πλευρά και συνέχεια έτρεχε. Για δύο μήνες πήγαινα καθημερινά και μου άλλαζε τις γάζες, ώσπου η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Είχα πυρετό και ήταν κατακόκκινο».

Τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει μόλυνση και άρχισε να παίρνει αντιβίωση

«Δεν έγινε ποτέ ο έλεγχος στον Δημόκριτο»

Με την πάροδο του χρόνου η Σοφία άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Μου είχε πει ότι την επέμβαση αποκατάστασης θα την έκανε πριν το Πάσχα όταν το στήθος μου θα είχε στεγνώσει. Μου είχε πει ότι θα καθυστερήσει λίγο γιατί το υπόλοιπο ιατρικό τιμ έλειπε. Άρχισα να τον αμφισβητώ… Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στο Δημόκριτο να ρωτήσω για την εξέταση και μου είπαν ότι δεν έγινε ποτέ γιατί δεν είχα στείλει τα χρήματα. Μου έστειλαν μάλιστα και έγγραφο ότι δεν έγινε ποτέ η εξέταση και πήγα να τον βρω στην κλινική. Μπήκα στο ιατρείο του στην κλινική και του ζήτησα και τα αποτελέσματα από το γονιδιακό έλεγχο,. Του είχα δώσει τα χρήματα, 600 ευρώ πριν ακόμα μου πάρει το αίμα επειδή μου είπε ότι ο Δημόκριτος ήθελε τα χρήματα πιο μπροστά. Και αυτό ήταν ψέμα. Πήρα το Δημοκριτο και τους είπα ξεκινήστε τον έλεγχο, τους έστειλα τα χρήματα και σε πέντε εβδομάδες μου έστειλαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν αρνητικά. Δεν χρειαζόταν να κάνω την διπλή μαστεκτομή».

Σε δικηγόρο

Η Σοφία έχει απευθυνθεί πλέον σε δικηγόρο ο οποίος ζητά να αφαιρεθεί από τον γιατρό η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. «Παραβίασε μια σειρά από διατάξεις του ιατρικού κώδικα. Αμφισβητούμε ακόμα και να ενθέματα που έβαλε στην ασθενή καθώς τα παραστατικά γράφουν δειγματισμός».

Η ζωή της μετά την επέμβαση έχει ανατραπεί… «Γιατί να τραβήξω όλα αυτά», αναφέρει και τονίζει «Θέλω να μην περάσει κανείς όσα και εγώ και να έχει μια τιμωρία ο γιατρός. Με περιμένουν ακόμα δύο χειρουργεία».

«Θα κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», τόνισε ο δικηγόρος…

Η πλευρά του γιατρού λέει ότι έπραξε σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά πρωτόκολλα βάσει των πρώτων εξετάσεων που πήρε στα χέρια του. Όλα τα υπόλοιπα θα αποδειχθούν τα δικαστήρια. Θα οριστούν για την υπόθεση και κάποιοι πραγματογνώμονες για  την υπόθεση.