Οινούσσες: Ακαδημαϊκοί, κυνηγημένοι από τον Ερντογάν, οι «πρωταγωνιστές» του τραγικού ναυαγίου

Μία ημέρα μετά το ναυάγιο στις Οινούσσες, στο οποίο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα τουρκικά ΜΜΕ αρχίζουν να δημοσιεύουν στοιχεία των διασωθέντων.

Ανάμεσα στους 12 ανθρώπους (πέντε άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά) που διασώθηκαν στο ναυάγιο στις Οινούσσες, είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ, Ναζίρ Ισίκ, ο Γιουσούφ Ντενίζ και η Αριφέ Γιουσούφ. Οι δύο τελευταίοι είναι παντρεμένοι και επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τον εξάχρονο γιο και την δίχρονη κόρη τους, που νοσηλεύονται.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γιουσούφ Ντενίζ είναι καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας και καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Η Αριφέ Γιουσούφ είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μεβλανά και επίσης έχει κατηγορηθεί ως ύποπτη για σχέσεις με γκιουλενιστές.

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως και οι άλλοι τρεις διασωθέντες, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια των αντιφορνούντων να διαφύγουν από το καθεστώς Ερντογάν, σημαδευτηκε από τον θάνατο πέντε παιδιών που βρίσκονταν στη βάρκα, αλλά και δύο ενήλικων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από kronos8.news