Η απάντηση Τουλουπάκη στην κατάθεση Ράικου, για την υπόθεση Novartis

Τη δική της εκδοχή σε όσα περιλαμβάνονται στην κατάθεση που έδωσε χθες η τέως εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, έδωσε σήμερα Τετάρτη η νυν επικεφαλής του θεσμού Ελένη Τουλουπάκη, η οποία κάνει λόγο για αναληθή στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και υποστήριζει ότι δεν τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, από τον κ. Παπαγγελόπουλο

H δήλωση της εισαγγελικής λειτουργού αναφέρει τα εξής :

«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πράγματι ειπώθηκαν , δυστυχώς για άλλη μία φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου , αλλά και κατά του συνόλου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας , υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης .

Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκαν στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς , μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτής. Στο διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο , που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες, με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε, κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απορρίφθηκε παμψηφεί από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου . Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της , όχι μόνο για μένα ,αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Είναι εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό .

Επισημαίνω τέλος , ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες και της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου , κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθιά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις . Επισημαίνω τέλος, ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα και όχι μέσω κύκλων, «προνόμιο» , προνόμιο που δεν διαθέτω».