Κακοκαιρία-φονιάς: Δύο νεκροί από τις ομοβροντίες κεραυνών - Ισχυρές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα

Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής έχουμε δύο νεκρούς από κεραυνό καθώς ένας άνδρας 56 ετών, βουλγάρικης καταγωγής, σκοτώθηκε νωρίτερα από κεραυνό στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

Πληροφορίες λένε ότι ο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τη ζωή του έχασε και ένας 35χρονος από το Πακιστάν ο οποίος έκανε γεωργικές εργασίες.

Στα Γιάννενα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και την Ηλεία, βροντές, κεραυνοί και η δυνατή βροχή θύμισαν… βαρύ χειμώνα, με απίστευτα περιστατικά.

Ένα από αυτά σημειώθηκε στις Κεραμειές, λίγο έξω από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς, καθώς φοίνικας λαμπάδιασε όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Το τεράστιο δέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες, όπως αναφέρει το kefalioniapress.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ βρίσκεται πάνω από στάση σχολικού λεωφορείου, όπου καθημερινά βρίσκονται δεκάδες παιδιά. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και των κατοίκων ήταν άμεση με αποτέλεσμα η φωτιά να μη δημιουργήσει προβλήματα.

kefalonia-keravnos-ena

Η νεροποντή ήταν καταστροφική για το παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, που πλημμύρισε και θάφτηκε στις λάσπες, καθώς χείμαρροι κατέβαζαν φερτά υλικά και το λιμανάκι γέμισε λάσπη.

Πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00 το μεσημέρι κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώ  εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Τ 

agia-euthumia-eksi

Στον Πύργο

Η ισχυρή νεροποντή στον Πύργο Ηλείας προκάλεσε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ -σύμφωνα με το ilialive.gr- οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου σχόλασαν νωρίτερα, καθώς το προαύλιο είχε πλημμυρίσει και κρίθηκε αναγκαίο από τον δήμαρχο Πύργου, την Πολιτική Προστασία και τη διεύθυνση του σχολείου τα παιδιά να φύγουν νωρίτερα, υπό τον φόβο επιδείνωσης του καιρού.