Novartis: Για παρεμβάσεις στο έργο της, καταγγέλλει τον Δ. Παπαγγελόπουλο η Ελ. Ράικου

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργεί ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Η κ. Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του κ. Σοφουλάκη και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει και κοινοποιήσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η κ. Ράικου προσήλθε στο εισαγγελικό γραφείο μετά την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η κατάθεση που έδωσε ήταν  πολύωρη. Στη συνέχεια αποχώρησε, και επέστρεψε στο εισαγγελικό γραφείο, προσκομίζοντας έγγραφα και στοιχεία, για να συνεχίσει την κατάθεσή της, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή της, η κ. Ράικου αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την επίμαχη περίοδο κατά την οποία «οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς».

H ίδια προχώρησε σε καταγγελίες για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η εισαγγελική λειτουργός που είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο «Ρασπούτιν» (ήταν εκείνη που έδωσε αυτό το προσωνύμιο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), και σήμερα προσκόμισε στοιχεία και μίλησε για τον ρόλο του πρώην υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017, παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Πάντως, κύκλοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτήριζαν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεσή του για «ανύπαρκτο βίντεο που αφορά τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή, ενώ επισημαίνουν ότι την περίοδο που στάλθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Ιωάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.