Παριστάνοντας μέλη ομάδας βόλεϊ, Σύροι πρόσφυγες επιχείρησαν να «πετάξουν» για Ζυρίχη, από Αθήνα!

Σύροι πρόσφυγες που φορούσαν αθλητικές στολές και κρατούσαν μπάλες του βόλεϊ, παριστάνοντας τα μέλη ομάδας, επιχείρησαν να πετάξουν χρησιμοποιώντας γνήσια ουκρανικά διαβατήρια για τη Ζυρίχη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Ελευθέριος Βενιζέλος. Η σύλληψη των δέκα ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 2.

Το χρονικό της σύλληψης

Η ομάδα των «Ουκρανών αθλητών» ηλικίας από 20-25 χρονών με τις στολές και τις μπάλες βόλεϊ πλησιάζει την πύλη και με τα διαβατήρια στα χέρια επιχειρούν να περάσουν τον έλεγχο.

Έδειχναν ήρεμοι καθώς τα έγγραφα ήταν γνήσια και συνεπώς δεν υπήρχε πιθανότητα κάτι να πήγαινε στραβά. Όμως οι αστυνομικοί βλέποντας την ομάδα με τις μπάλες ανά χείρας κατάλαβαν ότι ίσως κάτι δεν πήγαινε καλά και τους σταμάτησαν για περαιτέρω έλεγχο.

Και πράγματι έβγαλαν λαβράκι καθώς αποδείχτηκε ότι η ομάδα βόλεϊ ήταν στην πραγματικότητα Σύροι πρόσφυγες που χρησιμοποίησαν αυτό το κόλπο για να ξεγλιστρήσουν από τις αρχές και να καταφέρουν να πετάξουν για την Ελβετία.

«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη 10 Αλλοδαπών υπηκόων Συρίας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό την Ζυρίχη Ελβετίας με γνήσια Διαβατήρια Ουκρανίας άλλων ατόμων προσποιούμενοι ομάδα βόλεϋ, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική αμφίεση κ κρατώντας στα χέρια τους δυο μπάλες βόλεϋ.

Οι αστυνομικοί του διεθνούς αερολιμένα της Αθήνας,  δείχνουν πως κατέχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την πρόληψη και την αποφυγή όλων των έκνομων ενεργειών, αλλά και στην καταστολή όταν αυτές συμβαίνουν!», τονίζει με δήλωσή του, που αναδημοσίευσε ο Ελεύεθερος Τύπος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας Βρέντας.