«Ράνια πέφτω» - Τι λέει η μήνυση της δασκάλας που έπεσε από την διάσημη πολυθρόνα της Τήνου

Το είχαν επισημάνει αρκετοί. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Η διάσημη ταράτσα της Τήνου με τις ρετρό πολυθρόνες και θέα την παραλία Κολυμπήθρα και το μπιτς μπαρ Tinos Surf Lessons που τραβούσε όλα τα φωτογραφικά φλας, αποδείχτηκε τελικά επικίνδυνη.

Στις 8 Αυγούστου 2019 η δασκάλα Ν.Κ είχε φρικτό ατύχημα, πέφτοντας από ύψος πέντε μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα. Η άτυχη γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του επιχειρηματία που εκμισθώνει το κτίσμα.

Όπως επισημαίνει η δικηγόρος της, Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, , η ανεμπόδιστη πρόσβαση στη ταράτσα, όπου δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό στηθαίο ή  κιγκλίδωμα, εκτός από τους χρωματιστούς τενεκέδες στις γωνίες της, οδήγησαν στο ατύχημα.

polithrones

«Η πολυθρόνα ήταν σπασμένη»

«Την ημέρα που πήγαμε εμείς, υπήρχε μόνο μια μουσταρδί χρώματος πολυθρόνα, αν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από την ίδια ταράτσα, σε άλλα χρώματα, πράσινο ή κόκκινο, οι οποίες άλλαζαν κατόπιν επιθυμίας του ιδιοκτήτη της επιχείρησης”, αναφέρει στη μήνυση της η νεαρή εκπαιδευτικός, η οποία κατατέθηκε πριν απο λίγες μέρες ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σύρου.

Η πολυθρόνα ήταν φθαρμένη και σπασμένη, κάτι που δεν φαινόταν εκ πρώτης όψεως, προσθέτει στη μήνυση της η εκπαιδευτικός και συνεχίζει: “ Άφησα το βάρος μου να πέσει πίσω στη πλάτη της πολυθρόνας και επειδή η πολυθρόνα ήταν βαθιά, τα πόδια μου δεν πατούσαν εντελώς στο έδαφος, οπότε δεν είχα πουθενά να κρατηθώ”.

diki

Η δασκάλα ένοιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Όπως λέει: «Αμέσως ένοιωσα ότι κουνιέμαι. Πανικοβλήθηκα γιατί είδα τον τρόμο στο βλέμμα της φίλης μου, η οποία ήταν εκεί και περίμενε να σηκωθώ εγώ για να φωτογραφηθεί και αυτή. Θυμάμαι να της λέω, “Ράνια πέφτω” και μέχρι να το πω είχα ήδη φύγει στο κενό με το κεφάλι. Δεν ξέρω πως κατάφερα να κάνω κωλοτούμπα στον αέρα, γεγονός που το είδε και η φίλη μου και με το τρόπο αυτό κατάφερα απο θαύμα να γυρίσω το σώμα μου. Θυμάμαι ότι μου έφυγαν τα γυαλιά και οι παντόφλες μου στον αέρα και προσγειώθηκα με γυμνά πόδια στο τσιμέντο του ακριβώς κάτω ορόφου»

Ακολούθησε ο Γολγοθάς της μεταφοράς της σε νοσοκομείο των Αθηνών, καθώς η άτυχη εκπαιδευτικός χρειάστηκε να ταξιδέψει μόνη της για το λιμάνι του Πειραιά, όντας σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για πέντε μέρες καθώς οι γιατροί που την εξέτασαν διέγνωσαν πολλαπλά κατάγματα στις δυο πτέρνες . Σήμερα και για τους υπόλοιπους πέντε τουλάχιστον μήνες είναι αναγκασμένη να κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο και λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή με αναλγητικά για τον πόνο και αντιπηκτικά φάρμακα για να μην πάθει θρόμβωση από την ακινησία και τους γυψονάρθηκες.