Άγρια καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη: Οδηγοί σε οροφές Ι.Χ. - Πολίτες σε ταράτσα! (Video)

Τη δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία, Εύοσμο και επαρχία Λαγκαδά «σάρωσε» σφοδρή καταιγίδα, τη νύχτα της Πέμπτης, ενώ η δυνατή βροχόπτωση συνοδευόταν και από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δρόμοι, όπως η οδός Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια,  με αποτέλεσμα ΙΧ να ακινητοποιηθούν, οδηγοί να μείνουν «εγκλωβισμένοι» και να ζητηθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ζημιές έχουν υποστεί δημοτικά γυμναστήρια ή και άλλα κτίρια, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, με το «μεγαλύτερο βάρος» της κακοκαιρίας να «σηκώνει» η περιοχή της Γαλήνης.

Αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι  οδηγοί, έχουν ανέβει στις οροφές των οχημάτων τους, λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, πάνω από την Περιφερειακή Οδό.

Μεγάλο πρόβλημα και στην Ευκαρπία όπου «φούσκωσαν» οι χείμαρροι της περιοχής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί στο σημείο, μετά από πληροφορία που είχε για άτομο ή άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε ταράτσα μονοκατοικίας, σε πάροδο της οδού Ανθοκήπων.

Φερτά υλικά και ύδατα έχουν συσσωρευτεί στην εξωτερική Περιφερειακή, στο ύψος του Τιτάν, ενώ ύδατα έχουν συσσωρευτεί σε πολλούς δρόμους εντός και εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, αλλά και στην επαρχία Λαγκαδά.

Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι αρχές. Μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τριμελές πλήρωμα, σε περίπτωση ανάγκης.

 

Πηγή: thessnews.gr