Δολοφονία βιολόγου: «Τον έχω συγχωρέσει» λέει η σύζυγος του φονιά

Τον δικό της Γολγοθά ζει η οικογένεια του Γιάννη Παρασκάκη, καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Susan Eaton στην Κρήτη, τον περασμένο Ιούλιο. Η σύζυγός του, που αναμένεται να τον επισκεφθεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Τρίπολης, όπου κρατείται, φαίνεται πάντως να τον έχει συγχωρέσει για το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς, όπως λέει, είναι ψυχικά ασθενής. Για τον λόγο αυτό ορίστηκε και πραγματογνώμονας για να εξεταστεί ψυχιατρικά.

Ο 27χρονος στην απολογία του άφησε τους αστυνομικούς με το στόμα ανοικτό: «Την είδα στον δρόμο, τη χτύπησα ελαφρά με το αυτοκίνητο από πίσω. Εκείνη γονάτισε, με κοίταξε. Τότε θόλωσα, με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της. Κατέβηκα, την είδα με κομμένο αυτί. Ήταν όμως ζωντανή. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ, τη μετέφερα στο καταφύγιο και ασέλγησα πάνω της».

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μόνο οι πέντε γυναίκες που είχαν πέσει θύματα του 27χρονου πριν το έγκλημα, αλλά και οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν, ενώ ουδείς εκ των συγγενών του έχει καταθέσει.

Να σημειωθεί ότι η οικογένειά του Παρασκάκη  προσανατολίζεται στο να ορίσει δικό της πραγματογνώμονα για την ψυχιατρική του εξέταση, παρότι ήδη έχει οριστεί  πραγματογνώμονας  από τις αρμόδιες Αρχές