Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Πάνω από 10 χλμ. το πύρινο μέτωπο

Δύσκολη ήταν η νύχτα για το χωριό Κερί στη Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει από τις 11 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί από την Κυριακή συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Ευτυχώς πάντως, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, τα σπίτια του χωριού δεν κινδυνεύουν, καθώς τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Η φωτιά σταμάτησε  να απειλεί το χωριό Κερί δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης.

Στο σημείο επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα,  2 ομάδες Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρίσκεται από χθες στο νησί.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα μέσα αρχίζουν ρίψεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι επίσης είναι σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι σήμερα που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.