Λουτράκι: Δύσκολη νύχτα στην μάχη με τις φλόγες - Προληπτική εκκένωση δύο μοναστηριών

Συνεχώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Λουτράκι, όπου το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά εν μέσω θυελλωδών ανέμων,γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που  προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

«Ευτυχώς η πυρκαγιά πηγαίνει προς την κορυφή του βουνού και όχι προς το Λουτράκι» σημειώνουν μιλώντας στο in.gr.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

 

Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ συνδράμουν και δύο υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα, στην κατάσβεση συμμετείχαν τέσσερα ελικόπτερα και δύο Canadair,

Ωστόσο, όπως τονίζουν από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν  να έχουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα, λόγω των αναταράξεων που υπάρχουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη και στην Αργολίδα ενώ θολή είναι και η ατμόσφαιρα . Η πυροσβεστική καθησυχάζει τους πολίτες επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για την φωτιά στο Λουτράκι  που λόγω του αέρα μεταφέρει την κάπνα προς τα εκεί.

Και στα Μέγαρα

Φωτιά σε δασική έκταση στα Μέγαρα ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 39 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η συμβολή από αέρος είναι αδύνατη, λόγω της δύσης του ηλίου.