Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Λαύριο - Θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά τα 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα εκτελεστεί μόνο το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Θεολόγος» για Ανδρο, Τήνο Μύκονο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

H πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ισχυροί ανέμων που κατά τόπους θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ θα συνεχίζουν να πλήττουν και το Σάββατο πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στον νότιο Σαρωνικό οι άνεμοι που θα έχουν βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα είναι εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ στο στενό του Καφηρέα θα είναι εντάσεως 8 και κατά

Στο Κεντρικό Αιγαίο, στον Νότιο Ευβοϊκό και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί, εντάσεως 8 και σε ορισμένες περιοχές και 9 μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στο Ικάριο οι άνεμοι θα κυμανθούν 7-8 μποφόρ και σε ορισμένα σημεία θα φτάσει ως και τα 9 , ενώ θα έχουν βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στο Καρπάθιο και στο νοτιοανατολικό Κρητικό οι άνεμοι θα έχουν βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν ως και τα 8 μποφόρ, ενώ στο νοτιοδυτικό Κρητικό θα είναι βόρειοι και εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στο δυτικό Κρητικό και στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Στο Θρακικό οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και θα έχουν ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ στη θάλασσα της Σάμου θα πνέουν με βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού του Σαββάτου, σε όλες τις περιοχές της χώρας:

Αττική

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις, γρήγορα από τα δυτικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου πιθανώς από το μεσημέρι να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη