Όλα δείχνουν κλοπή στην υπόθεση εξαφάνισης του στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο

Συντονισμένα και εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες για την απώλεια του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα φορητά αντιαρματικά, οι οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, οι νάρκες, τα  φυσίγγια και τα βραδύκαυστα φιτίλια, εκλάπησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε γίνει απογραφή στην αποθήκη χωρίς να διαπιστωθεί απώλεια όπλων ή πυρομαχικών.

Τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έγινε ακόμη μία απογραφή που ελέγχεται από τις αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο χρονικό διάστημα το περασμένο έτος αφαιρέθηκε το υλικό.

Την προηγούμενη κυβέρνηση «έδειξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για το πότε έγινε η κλοπή του βαρέος οπλισμού από την Υπηρεσία Ναυτικών Εγκαταστάσεων στην Λέρο. Όπως είπε: «Το θέμα το ανέδειξε η κυβέρνηση κάνοντας γνωστά τα στοιχεία από την απογραφή όπου διαπιστώθηκε ότι έλειπε στρατιωτικό υλικό. Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες που έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για κάποιο λογιστικό λάθος στην καταγραφή αλλά μια απώλεια που προήλθε από αφαίρεση, πιθανότατα κλοπή. Προχωρούμε στην διαλεύκανση της υπόθεσης με την συνδρομή και στρατιωτικού εισαγγελέα». Και κατέληξε: «Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η απώλεια του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο».

Είπε ακόμα ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται ότι έγινε η απώλεια του υλικού και δεν φαίνεται ότι αυτή η πράξη, έγινε μια φορά.

Παράλληλα αναμένεται να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, συλλογή DNA και ενδελεχής εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας.