Αισθητός σεισμός στην Αττική - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στο Μάτι, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

«Είναι μία περιοχή με έντονη σεισμικότητα αλλά πολύ μικρά μεγέθη», εξήγησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για μικρά ρήγματα. «Προήλθε από μικρά ρήγματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ένα μεγάλο σεισμό». Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος η δόνηση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον μεγάλο σεισμό της 19ης Ιουλίου.

«Ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8-10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και για αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική» είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τη σεισμική δόνηση που έγινε πριν από λίγο.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας».

Προτεινόμενα για εσάς