Ακόμη ένα αδέσποτο φρόντισε ο Κυριάκος

Πιστός στη συνήθειά του, να μαζεύει αδέσποτα, όπου τα βρει, να τα φροντίζει και να τα χαρίζει σε παιδικά ιδρύματα, ο πρωθυπουργός σταμάτησε το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στην Εύβοια, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του ένα σκυλάκι και φρόντισε να πράξει τα δέοντα.

Παρόμοια είχε κινηθεί και όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σε μια επίσκεψή του στη Βεργίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βηματοδότη με τίτλο «Οι τριχωτοί φίλοι του Πρωθυπουργού», στο οποίο αναφέρονται μερικά περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επικράτεια. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Πηγαίνοντας για παράδειγμα στη Βέροια σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε όταν πετάχτηκε μπροστά του ένα αδέσποτο σκυλάκι. Το μάζεψε, το εμβολίασε και το χάρισε σε ένα ίδρυμα για τα παιδιά. Το ίδιο έκανε πηγαίνοντας προς τη Βεργίνα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Υπήρξε πάντως και ένα ακόμα περιστατικό, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το οποίο σημειώθηκε όταν ο πρωθυπουργός πήγαινε προς τον Μυστρά. Πέτυχε στον δρόμο του ένα γατάκι, το οποίο και περιμάζεψε. Το έφερε μαζί του στην Αθήνα και το χάρισε και αυτό σε παιδάκια.

Για τα ζώα συντροφιάς

Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου, τοποθετήθηκε για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς, σε ερώτηση που δέχτηκε κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

«Δεν με θυμώνει τίποτα πιο πολύ -και νομίζω ότι ισχύει για πάρα πολλούς συμπολίτες μας- από το να βλέπω περιστατικά κακοποίησης ζώων, τα οποία μας προσβάλλουν όλους βάναυσα. Αλλά προφανώς το ζήτημα δεν εξαντλείται μόνο εκεί. Υπάρχει ένα συνολικότερο ζήτημα διαχείρισης, τι κάνουμε με τα αδέσποτα. Υπάρχει μία συνολική ανάγκη να ξαναδούμε το νομοθετικό πλαίσιο – και έχω ήδη ζητήσει από την κοινωνία των πολιτών, από φιλοζωικές οργανώσεις να μας κάνουν προτάσεις για ένα συνολικό σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά στα ζώα συντροφιάς. Οι προηγούμενες προτάσεις που είχαν γίνει ήταν εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς δεν μπορεί να θεωρείται φορολογικό τεκμήριο το να έχει κάποιος ένα ζώο συντροφιάς – διότι είχαν ακουστεί και αυτά στο πλαίσιο της προηγούμενης διαβούλευσης. Και βέβαια, η αρμοδιότητα πρέπει να είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα – για τα ζώα συντροφιάς μιλάμε – του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, αλλά θα υπάρξει μία συνολική στρατηγική για το ζήτημα αυτό για το οποίο έχουμε μεγάλη προσωπική ευαισθησία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς