«Ανθρώπινο χέρι άναψε την φωτιά» - Επί ποδός οι κάτοικοι για την πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

Το διπλό μέτωπο-σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο- αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού. Κατηγορηματική είναι η Πυροσβεστική για την φωτιά που μαίνεται από τις 2 τα ξημερώματα  στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, βγάζοντας τους κατοίκους στον δρόμο.

«Το περίεργο είναι πως αυτοί η φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες στο ίδιο σημείο με δύο εστίες. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις οι οποίες ελέγχονται. Νομίζω, όμως, ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο στην ευρύτερη περιοχή να υπάρχουν μικροεστίες, επτά στο σύνολο, περίπου βραδινές ώρες», υπογράμμισε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Αυτήν την ώρα πάντως η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο διευκρίνισε ότι παραμένει επικίνδυνη εξαιτίας των ανέμων και επειδή καίει συμπαγές δάσος.

Εντωμεταξύ, κάτοικος της περιοχής,  μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει… ψυχή από τον δασικό δρόμο. Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε σε μικρή απόσταση και δεύτερο πύρινο μέτωπο. Η πυρκαγιά πέρασε κοντά από σπίτια.

Όπως ανέφερε νωρίς το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, υπάρχει σχέδιο εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί. Από νωρίς οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής με ντουντούκες, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται ώρα με την ώρα. Αυτή την ώρα συνδράμουν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα καθώς και εθελοντικές ομάδες ενώ περίπου από τις 6:30 το πρωί  επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα).

Μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής επικράτησε αναστάτωση. Πολλοί είναι εκείνοι που βγήκαν από τα σπίτια τους και παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς, φοβούμενοι τα χειρότερα.