Νεκρή 14χρονη που έπεσε από παιχνίδι σε Luna Park στον Βόλο

Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου, όπου ένα 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του, ενώ διασκέδαζε. Η 14χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε από παιχνίδι του λούνα παρκ, από μεγάλο ύψος, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού Βόλου.

Η ανήλικη ανέβηκε σε ένα παιχνίδι του λούνα παρκ, στο λεγόμενο «χαλί». Όμως, όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, για άγνωστους λόγους, το άτυχο κορίτσι γλίστρησε από τη θέση του και έπεσε από μεγάλο ύψος, καταλήγοντας στη βάση άλλου παιχνιδιού, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και τα άκρα.

Στο Luna Park, εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές. Αμέσως σταμάτησε η λειτουργία όλων των παιχνιδιών, η πυροσβεστική απεγκλώβισε την 14χρονη, και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ειδικό ασθενοφόρο από το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου για την μεταφορά του κοριτσιού σε μεγάλο Νοσοκομείο.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.Αλμυρού όπου παρά τις προσπάθειες των εφημερευόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, έχασε την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στην ζωή

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα υπέστη η 14χρονη

Η άτυχη 14χρονη υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο.

«Παρά τις προσπάθειες- έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος- δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.

Μαρτυρία μητέρας: Το παιχνίδι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα

Η μητέρα που την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν  πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε το τι συνέβη. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. Μεταξύ άλλων διερευνάται αν αυτό οφείλεται στη συνήθη λειτουργία του παιχνιδιού, ή αν είχε συμβεί κάτι τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μία σύλληψη μετά την τραγωδία

Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία, μετά την τραγωδία, καθώς όπως αναφέρει το larissanet.gr οι αρχές συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια  και υπεύθυνη του Luna Park, η οποία σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ