Στον εισαγγελέα στέλνει τον Μπαλάσκα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά τις δηλώσεις του περί ''σκουπιδιών''

Στην εισαγγελία παραπέμπεται για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του οσυνδικαλιστής εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, που έκανε λόγο για «σκουπίδια» στα Εξάρχεια, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων κτηρίων υπό κατάληψη.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ανακοίνωσε ότι «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων». Παράλληλα πρόσθεσε το αρχηγείο «διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

Ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι με τη νέα διοίκηση, ξεκίνησε «μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας». Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινίσεις για τα λεγόμενά του. «Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;» ρώτησε η παρουσιάστρια, με τον σύμπαρουσιαστή της να συμπληρώνει: «όχι τους ανθρώπους;».

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ» απάντησε.

Από το newsroom του economico.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς