Τέλος η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές - Την Τρίτη στις 11:00 τα οριστικά αποτελέσματα

Την Τρίτη (27/08) μετά τις 11.00 πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, με την ανακοίνωση των Βάσεων 2019 θα μείνουν «εκτός» πανεπιστημίων περίπου 18.000 υποψήφιοι, που πλέον θα εξετάσουν άλλες εναλλακτικές για τη σταδιοδρομία τους.

Οι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Βάσεις 2019 «κρύβουν» εκπλήξεις και ανατροπές, σε πλήθος σχολών διαφόρων επιστημονικών πεδίων. Το «μυστήριο» θα λυθεί μέχρι την Τετάρτη, οπότε -το αργότερο- θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα και οι Βάσεις.

Έτοιμη η ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή υπό ενότητα στην ιστοσελίδα του για την ανάρτηση των Βάσεων 2019. Η ενότητα για τις Βάσεις βρίσκεται στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr η οποία μέχρι αυτή την ώρα παραμένει κενή και θα ενεργοποιηθεί μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Με δυο κινήσεις η διαδικασία για την ενημέρωση των υποψηφίων από την ιστοσελίδα του υπουργείου όπου θα αναρτηθούν οι Βάσεις:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα προαναγγείλει με ανακοίνωσή του την ανάρτηση των Βάσεων 2019, μία ημέρα προτού «ανέβουν» στην ειδική ενότητα.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις Βάσεις 2019 και στα αποτελέσματα με τον εξής τρόπο:

α) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) καταχωρίζοντας τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)