Συγκλονίζει ο πατέρας του μωρού: «Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα» - Θρήνος στο Αίγιο και οργή για τον ελεύθερο οδηγό

Θρήνος στο Αίγιο  για την γιαγιά και το εγγονάκι της που βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ βρίσκονταν πάνω σε πεζοδρόμιο στο Αίγιο, στο φρικτό  τροχαίο της Κυριακής, αλλά και οργή για το γεγονός ότι ο οδηγός του οχήματος αφέθηκε ελεύθερος.

Τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς του παιδιού, που μόλις είχε συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του και είχε βαπτιστεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

«Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με λυγμούς ο πατέρας ενώ η μητέρα πρόσθεσε: «Ήταν μεθυσμένος. Να τον κλείσουν φυλακή ισόβια. Το παιδί μου και η πεθερά μου».

Την οργή της τοπικής κοινωνίας έχει προκαλέσει η απόφαση του εισαγγελέα από το ναυτοδικείο Πειραιά να αφήσει ελεύθερο τον 28χρονο.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο οδηγός του αυτοκινήτου μάρκας BMW, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του -που σύμφωνα με πληροφορίες πήγαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα- και αφού καβάλησε στο πεζοδρόμιο έπεσε πάνω στην 67χρονη και το μωρό τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο 28χρονος οδηγός -που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό- έχει αφεθεί ελεύθερος από χθες το βράδυ. Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο πως στον 28χρονο δεν έχει ασκηθεί δίωξη, παρά μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οποία θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός μετά το τροχαίο δυστύχημα που  προκάλεσε αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει την 67χρονη και το εγγονάκι της τράπηκε σε φυγή, ενώ έπεσε στη θάλασσα, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με του αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός, όταν χτύπησε την γιαγιά και το μωρό σταμάτησε για να δει την κατάστασή τους και στην συνέχεια, παρά το γεγονός ότι είδε το κακό που είχε προκαλέσει και ενώ σοκαρισμένοι οι γείτονες του φώναζαν, αυτός είπε ότι «δεν έγινε και τίποτα» μπήκε στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε!

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην παραλία του Λόγγου όπου επιβιβάστηκε σε μία βάρκα και προσπάθησε να διαφύγει αλλά μετά από τις συμβουλές συγγενικού του προσώπου παραδόθηκε στην αστυνομία.