Καίγεται δάσος στα Κύθηρα - Στη μάχη με τις φλόγες όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Βλυχάδα, Παλαιόπολης στα Κύθηρα και σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική, χρειάστηκε να ενίσχυσει τις δυνάμεις της, στο πύρινο μέτωπο.

Πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν επίσης δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αν και η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, οι πυροσβέστες ανησυχούν γιατί οι φλόγες κατακαίουν δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις.

Μετά τις 08:00 στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μπήκαν και εναέρια μέσα, με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Πάντως, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη, ωστόσο υπάρχει ακόμα ο φόβος από τους δυνατούς ανέμους.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των χειριστών μηχανημάτων, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αργά τη νύχτα, καθώς η πυρκαγιά τελικά δεν επεκτάθηκε, αλλά συνεχίζει να καίει, με τις δυνάμεις να παρέμειναν στη μάχη για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σε ύφεση από το μεσημέρι της Κυριακής  η πυρκαγιά

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο -όπως αναφέρει- στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.