Διπλό φονικό στην Καβάλα: «Θόλωσα όταν επιτέθηκαν στη μάνα μου»

«Επιτέθηκαν στην μάνα μου. Την έπιασαν από τα μαλλιά και τον λαιμό. Θόλωσα. Πήρα την καραμπίνα και πυροβόλησα». Έτσι περιέγραψε ο δράστης του διπλού φονικούτα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στην συνοικία Ποντιάδα της Χρυσούπολης Καβάλας.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο συνήγορός του, ποινικολόγος Καβάλας, Μιχάλης Τικόπουλος, δήλωσε ότι ο δράστης του εγκλήματος είναι «σοκαρισμένος, μετανιωμένος και βάζει τα κλάματα, όταν αντιλαμβάνεται σε ποια θέση έχει βρεθεί».

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ο 42χρονος Περικλής Ν. οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες την διπλή ανθρωποκτονία και την οπλοχρησία και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία. Ο συνήγορός του ανέφερε  πως την Δευτέρα το μεσημέρι θα ζητήσουν νέα προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία του δράστη -τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή-, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Δεν πρόκειται για μια εγκληματική φυσιογνωμία και ο ίδιος είναι σοκαρισμένος από το διπλό έγκλημα που έχει κάνει. Όσο περνά ο καιρός και συνειδητοποιεί σε ποια θέση βρίσκεται, σοκάρεται ακόμη περισσότερο», είπε ο κ. Τικόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης που ομολόγησε τους δύο φόνους κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στο σπίτι του, μαζί με την μητέρα του και μία οικογενειακή τους φίλη που μένει στην Γερμανία και ήταν στην Χρυσούπολη για διακοπές, όταν η 67χρονη Μαρία Σ. που περνούσε απ’έξω άρχισε να τους βρίζει και μάλιστα -όπως λέει ο ίδιος- φώναξε και τον γιο της, Σίμο Σ. και μαζί επιτέθηκαν στην μητέρα του. Ο δράστης υποστήριξε πως θόλωσε και όταν τα θύματα κινήθηκαν να φύγουν πήρε την καραμπίνα που είχε για να κυνηγά αγριογούρουνα, τους πυροβόλησε και τους σκότωσε.

Συχνοί καυγάδες

Ο δράστης υποστηρίζει ότι υπήρχε μια πολυετής διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών, που έμεναν σε γειτονικά σπίτια στην Χρυσούπολη και οι καυγάδες ήταν συχνοί για ανόητες αφορμές. Μάλιστα θεωρεί ότι η οικογένεια των θυμάτων επιδίωκε να φύγει η δική του οικογένεια από την γειτονιά.

«Αψύς»

«Δράστης και θύμα ήταν δυο παλικάρια βιοπαλαιστές, που πάσχισαν για να βγάλουν ένα μεροκάματο. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς έγινε το κακό», αναφέρει ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της συνοικίας ο δράστης ήταν αψύς και είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα και προστριβές με άλλους πολίτες.