«Αυτά τα καλώδια με ανατριχιάζουν», έλεγε ο άτυχος πιλότος - Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιου του (Video)

Τους κινδύνους που έκρυβε το μη αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στον Γαλατά, φαίνεται πως γνώριζε καλά ο έμπειρος πιλότος Νίκος Καρυστινός, που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν και δύο Ρώσοι έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

«Το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις, μας έλεγε «αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο με ανατριχιάζουν», περιέγραψε ο γιος του στον Alpha και πρόσθεσε: «Και αυτά ήταν τα καλώδια που του κόστισαν τη ζωή. Το ελικοδρόμιο είναι χωράφι, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει σήμανση και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο δεν πληρεί καμία από τις προϋποθέσεις, που θα όφειλε, δεν τηρούσε, όσα θα όφειλε να τηρούσε».

Δείτε το Video:


Τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες αναμένεται να φέρει στο «φως» το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανικό πρόβλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για νικος καρυστινός πιλότος

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα μεταβιβαστούν κατόπιν, προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, είναι πρώιμο το στάδιο της διερεύνησης των αιτιών και η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ωστόσο, πληροφορίες, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά σημειώθηκε η συντριβή στη θάλασσα.

Πάντως, η Επιτροπή επιβεβαιώνει έγγραφο της προς την ΔΕΔΔΗΕ και τις αρμόδιες αρχές, όπου ζητούσε να υπάρξει ειδική σήμανση στα καλώδια της ΔΕΗ (τοποθέτηση ειδικών ανακλαστήρων), προκειμένου να είναι απολύτως ορατά από τους πιλότους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόσκρουσης στα καλώδια της.